Over ons

Ontstaan

De oprichter Clint van der Heyden is zelf tot zijn 11e opgegroeid in Den Haag Zuid West onder niet altijd makkelijke omstandigheden. Na het overlijden van zijn ouders is hij in een pleeggezin terecht gekomen en heeft toen kansen gekregen die hij anders niet had gehad. Clint wilde graag wat doen voor in eerste instantie oud wijkgenoten en kansengelijkheid vergroten voor iedereen ongeacht waar en hoe iemand is opgegroeid, welke achternaam iemand heeft en welke keuzes er zijn gemaakt in het verleden. 

Het is eigenlijk begonnen met een zaalvoetbalteam uit Den Haag Zuid West. Zij konden eredivisie gaan spelen, maar hadden geld nodig om o.a. het inschrijfgeld, tenues, etc te betalen. Daar is Stichting Talentontwikkeling (voorheen stichting topzaalvoetbal Den Haag) ontstaan om geld bij elkaar te krijgen om het team eredivisie te kunnen laten spelen. Als tegenprestatie hebben de jongens van het team zaalvoetbaltraining gegeven op scholen in Den Haag Zuid West. In samenwerking met de gemeente en de KNVB zijn deze jongens indertijd opgeleid tot gecertificeerd trainer. Niet veel later degradeerde het team, maar waren zowel de jongens van het zaalvoetbalteam als de kinderen/jongeren op de scholen die de trainingen kregen zo enthousiast dat zij hier graag mee door wilden gaan. De jongens konden met hun talent (zaalvoetballen) kinderen en jongeren in beweging krijgen en enthousiasmeren om hun eigen talenten te laten ontdekken. Zij zijn vanuit de Stichting deze trainingen blijven geven.

Dit is ondertussen uitgegroeid naar een grote verscheidenheid aan talentvolle jongvolwassenen overal uit Den Haag en omgeving die hun talenten in zetten om kinderen en jongeren in beweging te krijgen en hun talenten te laten ontdekken. We hebben talentvolle trainers, begeleiders op alle gebieden zoals; voetbal, taekwondo, rugby, dans, rappen, tekenen, drummen en ga zo maar door.

We willen dit graag professionaliseren en uitbreidden om ons nog breder maatschappelijk in te kunnen zetten. We willen vooral mensen die niet altijd dezelfde kansen krijgen een kans geven. Ze verder helpen naar werk en opleiding via hun eigen talent en met dat talent weer volledig deel te nemen aan de maatschappij.

©2023 Stichtingtalentontwikkeling